Workshops

Yogales in het teken van de (volle) maan 

De maan is veelzijdig en heeft iets sprookjesachtigs. Ze heeft, samen met de zon, een onmiskenbare invloed op het water. Denk hierbij aan haar verantwoording op eb en vloed.

De maan staat symbool voor zachte vrouwelijkheid, creatie en vruchtbaarheid. Ze groeit, zoals de baarmoederwand groeit, tot de eisprong. Daarna slinkt ze weer. Als je, zoals onze voormoeders, synchroon loopt met de maan, menstrueer je bij de donkere en nieuwe maan.

Met dank aan elektrische verlichting, klokken en agenda’s is dat al lang verleden tijd.

Maar de invloed van de maan blijft groots te noemen op bijvoorbeeld onze stemming, slapeloosheid en vochthuishouding. Misschien een mooi moment om dit te onderzoeken in een daarvoor aangepaste les tijdens de volle maan. De energie van deze maanstand blijft lang actief...


Lesduur: 75 minuten. Prijs workshop € 12,50  • 26-05-2021 woensdag
  • 24-06-2021 donderdag

aanvang les: 20.00 uur

aanvang les: 20.00 uur


Yogales in het teken van de langste dag

De zon is pas ondergegaan op het moment dat de hele zonnecirkel niet meer te zien is, waardoor de dag iets langer is dan de nacht. De nacht begint pas als de zon helemaal onder is en eindigt al op het moment dat het eerste stukje zon te zien is.

Tussen dat de zon helemaal onder is gegaan en dat het donker is, zit nog wat tijd. Dit heet de valavond, of ook wel schemering. Het moment van schemering levert vaak zeer mooie plaatjes en foto’s op. Vanaf het vlonder boven de vijver is er deze avond een speciale les in het teken van de langste dag in deze prachtige schemering.


Lesduur: 75 minuten. Prijs workshop € 12,50  •  21-06-2021 maandag

aanvang les: 21.30


E-mailen
Map
Instagram