Voorstellen

Docent en gastvrouw Astrid

Yoga komt kort na de millenniumwisseling in mijn leven, in een voor mij, onrustige periode. Onwennig zette ik mijn eerste stappen op een yogamat en hiermee begon mijn spirituele reis. In de beginfase van de yogalessen dacht ik meer aan het fysieke aspect van yoga, maar al vrij snel bemerkte ik het effect op o.a. mijn denken, concentratie en energie.

Vele jaren heb ik lessen gevolgd voordat ik in 2013 besloot om aan een vierjarige opleiding voor yogadocent te beginnen. Dit was een zeer waardevolle (reis)periode voor mijzelf; ontdekken, ervaren, kennis opdoen, ontwikkelen en loslaten. En inmiddels geef ik een aantal jaren les in, en rond onze boerderij in Oene.

Op de boerderij woon ik samen met Adrie, mijn lief. Samen bewandelen we al geruime tijd dit levenspad en hebben daarin hobbels ervaren maar vooral heel veel wind in de rug.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland, het startpunt voor kwaliteit op het gebied van yoga. Onder de beroepscode staat o.a. beschreven dat een yogadocent haar deskundigheid in stand dient te houden en te ontwikkelen. Als docent blijf je ook leerling.Ik heb de volgende bij- en nascholingen gevolgd;

  • Yoga & stress
  • Dru & Vinyasa Yoga
  • Non-dualiteit
  • Yoga therapie
  • Voorkom burn-out door jezelf te verankeren met yoga
  • Yin Yoga


Verder breng ik het liefs zoveel mogelijk tijd buiten door, rond de boerderij is altijd wel wat te doen. Maar ik ga er ook graag op uit om te wandelen, fietsen of hardlopen. Overige hobby’s zijn lezen, puzzelen en creatief bezig zijn. Ik nodig je van harte uit om rond te kijken op de website wat de mogelijkheden zijn, wat ik je kan bieden. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Met een hartelijke groet van


Astrid


   

Gastheer, kok en allrounder Adrie

 

Met Adrie deel ik al vele jaren mijn leven, hij is mijn echtgenoot, partner en lief. Gedurende de retreats houdt Adrie zich vooral bezig met de maaltijden en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast is hij aanspreekpunt als het gaat om allerlei praktische zaken. 


Als gastheer heet Adrie jou van harte welkom op de boerderij.


 

Gastdocent Jacomien

 

Het is mijn passie om mensen te ondersteunen bij hun ontwikkeling op het spirituele pad en ze te helpen en te adviseren hoe ze het zelfgenezend vermogen van het lichaam kunnen gebruiken en inzetten. Dit doe ik door middel van Reiki behandelingen, massages, waarbij ik de essentiële oliën van doTerra inzet, om zo tot een optimaal resultaat te komen.

In 1998 kwam ik in aanraking met Reiki en besloot ik de opleiding Reiki 1 te gaan volgen. Deze opleiding bracht mij veel rust, inzicht en een ruimere blik. Ik dacht hieraan voldoende te hebben maar door de weldaad van de Reiki energie ontstond toch het verlangen om verder te gaan op dit pad. Uiteindelijk ben ik in 2003 Reikimaster geworden en ging mijn ontwikkeling verder.

Inmiddels heb ik meerdere opleidingen, cursussen en workshops gevolgd op het gebied van: The Work, Holisticpulsing, Meditatie, Chakra enz. en mij gespecialiseerd in het geven van massages.

Al deze opleidingen cursussen en workshops brachten bij mijzelf een enorme ontwikkeling teweeg waardoor ik veel ervaring heb kunnen opdoen. Dit maakt mij een ervaringsdeskundige. Deze deskundigheid deel ik graag met een ieder die ook met zelfontwikkeling bezig is.

 


Gastdocent Elena

De zoektocht naar de innerlijke stilte en balans bracht mij vanuit financiële sector via fondsenwerving voor goede doelen naar het pad van yoga. Het beoefenen van yoga hielp me om mijn verleden los te laten en verliezen te verwerken, mijn angsten te overwinnen, positief in het leven te gaan staan en - het meest belangrijke - met volledige aandacht vandaag en in het nu te leven. Ik heb mijn eigen 'stille punt' kunnen vinden en daar vandaan intuītief beslissingen kunnen nemen en handelen, en begon mensen om me heen te omarmen prachtig zoals ze zijn en mezelf lief te hebben zoals ik ook ben.

Vanuit de gewonnen levenskracht kwam ook de wens om het te delen met anderen. Ik heb de opleiding tot Dru yoga docent afgerond, waar ik mij heb verdiept in alle aspecten van yoga – asana’s, ademhaling, meditatie en lesgeven. Ik heb daarna diverse workshops en cursussen gevolgd om mij verder te ontwikkelen. Na afronding van opleiding tot transformatieve ademcoach geef ik ademsessies, individueel en in een groep, en pas diverse ademhalingstechnieken in de les.

Yogales en ademsessies geven aan mensen doe ik met plezier, en het geeft mij veel energie terug, omdat ik weet en zie wat het met mensen doet.  Ik hoop aan iedereen datgene te kunnen geven wat ze nodig hebben op het gebied van fysieke kracht, innerlijke rust en emotioneel balans. En ik hoop ook in iedereen de bewondering en dankbaarheid voor het leven aan te wakkeren die ik zelf ervaar, en onafhankelijk van hoe donker het om je heen kan zijn het licht in jezelf en anderen te leren zien.


 


 E-mailen
Map
Instagram